tisdag 13 augusti 2013

NOBELMIDDAG

NOBELSTIFTELSEN
Carl-Henrik Heldin                                                          2013-08-13
Box 5232
102 45 Stockholm


ERBJUDANDE
Jag erbjuder mig att ta hand om 2014, 2015 och/eller 2016 års Nobelmiddag. Nobelmiddagen kommer då att enbart bestå av raw food, dvs. råa grönsaker, nötter, fröer och mest frukter.
Allt ska vara biologiskt eller biodynamiskt odlade produkter. Idag finns många raw food intresserade och användare av denna icke värmebehandlade föda, med mycket positiva resultat. Det betyder att det är lätt att sätta ihop ett raw food ”kock-lag” som klarar denna utmaning. Innan ni tar ett avgörande beslut föreslår jag att ni får provsmaka en raw food middag.

Om ni i Nobelstiftelsen vill ta denna utmaning kommer det att ge EKO i hela världen.

Miljöhoten kommer att eskalera i en exponentiell fart, vilket gör att vi förr eller senare, per automatik, kommer av nöden att tvingas ta till drastiska och radikala grepp till förändring.
Enligt Nobel ska priserna gå till ”…..de som under det förluptne året hafva gjort mänskligheten den största nytta……och ett till den som har verkat mest eller best för folkens förbrödande och avskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser”.

Jag anser att det nu är dags att, i större skala, förstå sambanden mellan vad vi äter, krig och sjukdomar. För mig är sambanden kristallklara och framgår i min senaste bok ”My Path to Freedom, 2006.

Enligt min mening går det inte att fortsätta döda djur och äta dem utan dramatiska biverkningar på klimatet och människan i sin helhet. Det måste bli ett abrupt stopp på denna djuriska och mänskliga destruktivitet.
På grund av allt köttätande kommer människan att utrota sig själv, genom genetiska förändringar och olika typer av sjukdomar. Jag anser vidare att den traditionella, medicinska forskningen har spårat ur, dvs.de kommer inte att tex lösa cancerns ”gåta”, eftersom den inom den alternativa vetskapen redan är löst sen mer än 50 år tillbaka i tiden. Jag är själv ett levande ”bevis” på en person som inte kan få cancer i någon form, nu eller i framtiden, pga mina egna kostvanor, och empiriska forskning med insikter, som varat i mer än 30 år tillbaka.

Om Nobelstiftelsen skulle våga ta detta erbjudande och realisera det 2014 alternativt 2015 eller 2016, skulle det skapa en radikal förändring i vår energikonsumtion med minskat antal sjukdomar och lidande som följd. Då kan Nobelstiftelsen ge fredspriset till sig själv.

Världen står inför ett HOT som mänskligheten aldrig tidigare stått inför. Lösningen finns genom att vi förändrar våra levnadsvanor med mindre energiförbrukning och eliminering av destruktiva matvanor. Kunskap är makt, men kunskap med insikter i om hur man lever ett liv utan lidande och sjukdomar och i harmoni med naturen är störst.

Med vänliga hälsningar


Tord Lyseving           Henriksdalsringen, Nacka      e-post: lyseving@hotmail.com

lördag 10 augusti 2013

ALMDÖDEN

Almsjukan har härjat i hela västvärlden och spritts från Asien och numera har denna sjukdom tagit kål på merparten av almträden, både i USA och Europa. När Sverige gick med i "EU-brödraskapet" med liberala och mer öppna gränser var det som att, okontrollerat, slussa in nya typer av aggressiva sjukdomar till både människa och natur.

Men, inget ont som inte har något gott med sig. Almarna, Askarna och andra träd må gå förlorade, men om de kan ersättas av Ginko Biloba träd, avokadoträd och fruktträd i största allmänhet, samtidigt som man tar bort allt vad köttkonsumtion heter, så skulle en ny hälsosam harmonilära introduceras i människans evolution.

Ingen bär någon "skuld" till varken almdöden eller cancerdöden eller aids-döden. Det är endast uttryck och manifestationer av människans bristande tänkande och förståelse om orsak och verkan. Symbiosen kan endast uppnås när människan lämnat kött-ätande-stadiet. Symbios kommer av grek syn "tillsammans" och bios "liv" dvs samliv mellan organismer. Om bara ena parten har nytta av symbiosen, kallas den antagonistisk tex parasiter i förhållande till sina värdar, men om båda parterna har nytta av varandra, är symbiosen mutualistisk. För närvarande lever de flesta i en värld som är antagonistisk, dvs allt köttätande och köttfrossande som människan nu bedriver skapar dödliga parasiter i våra värdkroppar och leder ofelbart till människoartens förfall, där mikroorganismerna är vinnarna och överlevarna. Detta är emellertid synkat med Den Kosmiska Planen.

Fruit is Freedom
MFB


onsdag 7 augusti 2013

BYGGKLOSSAR


När man går på lekis, bygger man med klossar och tvättar dem, då är en kloss en kloss, 
i lågstadiet blir en kloss urholkad eller en triangel, i högstadiet blir klossen nåt att sitta på, 
i gymnasiet blir klossen en bromskloss, på universitetet blir klossen en koloss man tittar 
ned från och på den andliga resan löses klossen upp i atomer, kanske i nev-roner.

Må k(o)lossalt bra
Berry Freedom