tisdag 9 augusti 2016

FULLT KRIG !

FULLT KRIG !?

I tidningen Land 23/16, som vi får låna, finns en artikel ”Levande antibiotika i binas honung”
På 80-talet satte jag mig in i olika naturmedel och deras effekter, bland andra Propolis (grek.            och betyder skyddet innan muren). Bina ”tapetserar” kuporna invändigt med propolis för att hindra dåliga bakterier att ta sig in. Bina är kloka dom. Vad gör människan? Svar: Tvärtom, dvs tar bort "alla" murar och hinder, och välkomnar alla, både dåliga och goda bakterier, jag menar människor , att smaka på ”Välfärds-statens nektar”,  med en ohanterlig mångfaldens enfald, förödelse och terror som följd.
Två forskare från Lunds universitet undersöker nu detta ”Levande naturens eget  bi-anti-bi-otika”.       Jag har skrivit om bakterier och svampar i ett kapitel i boken ”Skönhetskuren Cleanolina, Renhet-Skönhet-Enhet—Helhet FÖR DEN NYA MÄNNISKAN, 1993 (1:a upplagan, 2:a upplagan 1995). Kan beställas genom mig här på FB.
Lite plock ur artikeln:  ”Mjölksyrebakterier har funnits i binas honungsmagar i 80 milj. år och är en förutsättning för att bina ska kunna göra honung”.
Min kommentar: To be and always to be and let the bee be. Som jag ofta upprepar i bi-sammanhang. Många biodlare ersätter binas vintermat med sockervatten eller pannkakssmet, så inte undra på att bina  blir ”mördarbin” (inte alla). Om människan hållit sig till fruktätande hade inga sjukdomar existerat och således inte heller denna ”forskning”. Möjligen min empiriska vetskap hade räckt.
Vidare i Land: ”Bina tar hem söt nektar till en kupa där det är 37 grader varmt. Efter några dagar har bina tagit bort fukt ur nektarn så att den inte längre kan jäsa. Fram till dess bekämpar binas mjölksyre-kumpaner alla bakterier och jäst effektivt”.
OBS! ”Om det tillsätts två nya sorters mjölksyrebakterier när filen (kanske data-filen-mitt tillägg) är färdig så försöker de idogt ta livet av varandra. Det är fullt krig”. I butikshonungen finns inga mjölksyrebakterier………så att sockerhalten går över 80% har de gjort sitt och dör”.
Forskarna har lyckats isolera bakterie-mixen, testat den på kroniska 4 år gamla sår hos hästar, där alla läkte. Test har även gjorts på människor med bra resultat. I en msk honung fanns det 1 miljard nyttiga bakterier, i ett glas mjöd (kokt honung med vinjäst) ungefär 100 miljarder”.
Min morfar Oskar tog varje dag en matsked whisky, han blev 92 år. Jag såg aldrig att han var sjuk.
”Mjödets rykte som gudarnas nektar får sin förklaring”, enligt forskarna. Forskaren: ”Mjölksyrebakterierna anpassar sig, samarbetar och tar fram nya vapen tillsammans när fienden ändrar teknik”.  Tänk om människan kunde lära mer av naturen, då skulle uppvaknandet leda till att låta bina vara, låta bli deras egen mat, men äta deras framproducerade produkter FRUKTERNA.
Den som enbart äter dessa ”binas producerade frukt-ans-värda naturprodukter slipper ALLT VAD SJUKDOMAR HETER. Detta säger ”Frukt-Oraklet”, vem nu det är?
Ja, ja ett försök till ett ”BI-STICK”.
MSNV

Tord Lyseving