fredag 28 september 2012

KYCKLING SOM FÖRLAMAR

KYCKLING SOM FÖRLAMAR

I programmet SKAVLAND den 28.9 blev den unge 20-årige fotbollspelaren John Guidetti intervjuad. Han anses kunna bli vår nye Zlatan inom fotbollsvärlden.
Han berättade att när han hade sitt 20-års party blev han magsjuk med konsekvensen att han inte kunde stå på höger fot. Han blev förlamad i hela benet, 
och fick vara borta från fotbollen under ett halvår, pga detta. De tror att det berodde på kycklingen han åt, men är inte säkra på orsaken. 

Äntligen kommer en känd ung fotbollsspelare inom idrottsvärlden med en story som kan leda till ett litet UPPVAKNANDE!
I en filminspelning som gjorts med mig, som avses visas i TV snart, berättar jag en liten del om mitt frukt-ans-värda liv under snart 30 år, dvs som fri forskare och sk frukterian. Jag berättar om att jag på 90-talet åt lite kyckling med ris. Dettta ingick i mina forskningsplaner. Genast reagerade jag med snorig näsa, ont i  skulderbladen, stickningar i benen osv. 
Dagen efter hade min h. fot domnat, blivit förlamad, så att jag inte kunde röra den, 
dvs lyfta upp foten. Jag fick släpa foten efter mig och det tog en vecka att återställa den med bara frukter. 

När Jesper Parnevik, en känd golfspelare, en gång på 90-talet kom till mig i sällskap med Skipper berättade dom båda att dom varit allergiska mot frukter sedan barndomen och att dom absolut inte kunde äta frukter. Jag sa att dom inte var allergiska mot frukter, utan att frukterna var allergiska mot dom.
Detta uttryck gick direkt hem hos Skipper medan Jesper såg mera tveksam ut. Efter vårt möte skulle dom börja med mina råd, att äta frukter och inte blanda dem med annan mat osv. Efter 2 veckor kom dom tillbaka och sa att dom nu kunde äta frukter utan reaktioner. Dom såg riktigt glada ut.

Tankens kraft över materien eller den frukt-ans-värda healingkraften som finns i frukterna? Därom tvistar de lärde MEN inte den vise.

Ni kan säkert själva dra slutsatser utifrån vad som berättats här, dvs var det kycklingen som orsakade förlamningen i Johns högra ben-eller..?
Kan man bli allergisk mot frukter?

Svaren borde stå lika kristallklart som en molnfri dag.

Må som ni vill, låt inte den frukt-ans-värda kunskapen gå till spill, detta är inget skämt efter 1:a april.

söndag 2 september 2012

LIMNING AV SKOSULOR

LAGA SKOR
På KTH, inst. för Polymerteknologi, följde jag doktorandundervisningen under några år på 70-talet, där jag bl.a höll uppskattade doktorandföredrag och ett doktorandämne var limningsteknik. Viktigt var kompatibiliteten mellan olika material och att de limmade ytorna skulle vara rena, för en lyckad och hållbar limning. När mina skosulor tex lossnar, borstar/tvättar jag rent, sandpapprar ytorna och borstar rent med en stålborste för att rugga upp ytorna något. Sen tar jag kontaktlim som består av ett polyuretangummi, smetar på båda ytorna, låter torka 3 minuter, trycker sedan ihop delarna ordentligt och vips har jag skor som håller ytterligare några år. Rena ytor limmar bäst. Ett hållbart alt. är att limma med epoxy, som fäster på nästan allt. Ha god ventilation under limningen. Glöm inte: Rena ytor.
Många kastar skor när sulan börjar lossna och köper nya, men jag vill slå ett slag för att spara på resurserna.
Hellre kvalitet framför kvantitet.
- Ska man verkligen behöva gå en doktorandkurs för att lära sig detta, verkar vara överkurs? Vad gör man om man går upp i limningen själv då?
- Som sagt: Rena celler limmar och håller bäst i längden, oändligt. Den akademiska forskningen är bara en fördjupad kunskap av det intiutiva sunda förnuftet, som kan tyckas vara över-kurs-i-verat. 80-90% av all akademisk forskning skulle vara onödig om människan höll sina celler rena. Tack för mina anno-das-o-mala akdemiska år på KTH och FOA. Ej helt bortkastade år trots min frukt-ans-värda vidare-utveckling.