lördag 23 november 2013

CELLENS ORSAK OCH VERKAN


Någon har räknat ut att vi har ca 100 biljoner celler (10^14). 
Största cellerna är nervceller och de minsta är spermier och röda blodkroppar, med en diameter på 0,007 mm (7 mikrometer). 

Cellerna varierar i storlek mellan ca 10 - 100 mikrometer. Om vi räknar lite på de röda blodkropparna, blir det en sträcka på 70 000 mil som dessa mänskliga celler representerar. 

Jordens omkrets är ca 40 000 km (räknat från pol till pol). Detta betyder att en människas totala cell-längd går 17,5 varv runt Jorden. 

Hur många varv blir det då om man räknar med alla planetens invånare?? Det är bara att multiplicera. 

Om nu de flesta av alla jordens mänskliga celler är förorenade till säg 80%, hur påverkar då detta jordens klimat, luften, vattnet, växter och djurliv och oss själva? I detta exempel bortser vi från sk frukterianer eller råkostare. Vi nystar in oss i vår egen kloak, inte klokskap.

Antag nu att vi är summan av alla våra tidigare liv på planeten, där var och en av oss har en flera miljoner år, kort eller lång "historia", då infinner sig kanske frågan: Hur många andliga celler består en människa av och hur inverkar denna påverkan på vårt nuvarande liv?

NÄR CELLERNA ÄR RENA LEVER DE FÖR EVIGT MEN KAN ÄVEN SE KRISTALL-KLART SIN EGEN HISTORIA UTAN SLUMPENS INVERKAN ELLER ANDRA BI-VERKNINGAR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar