lördag 20 augusti 2011

HELHETSMEDVETANDE ELLER HOLY IN ONE

Först: Renhet, Skönhet, Enhet och Helhet (RSEH). För mig är detta ett kort sammanfattat uttryck för "conscious convergence" in its real state. Cheirology är en gammal kinesk handanalys-metod (ett universitetsämne på 1400-talet i Europa, som sen försvann med Astrologi och tex alkemi på 1500-talet för att ge plats åt de Nya Vetenskaperna) där de olika elementen Jord, Vatten, Eld, Luft och Eter behandlas, för att se och kartlägga en individs grundpersonlighet. The life is in YOUR hands, är en realitet.
Jord beskriver det fysiska i tillvaron, vatten beskriver känslor och intuition, eld beskriver aktivitet och kreativa krafter, luft beskriver mentala, intellektuella och verbala förmågor och eter står för andliga och spirituella egenskaper. När alla dessa element konvergerar eller sammansmälter till en gemensam harmonisk form så blir människan ETT med ALLT.
Då talar man, eller teoretiserar man inte om ett enhetsmedvetande utan då ÄR man ett Enhetsmedvetande och uppfyller således den kosmiska ultimata planens inneboende väsen.
Enhetsmedvetande, oneness eller kalla det för vad du vill, förutsätter HARMONI dvs, NO HARM. Det existerar redan detta under-bara stadium på vissa planeter i Universum men på vår planet Jorden i mycket liten skala. Kom ihåg att det sk "enhetsmedvetandet" inte kommer till människonaturen utan ansträngning eller som ett "kometnedslag", som plötsligt bara inplanterar en ny högfrekvent ENHETSGEN i våra spiral-molekyler. Någon Gen Väg finns inte, inte heller någon gen-manipulativ, vetenskaplig genväg som skapar harmoni, utan den måste förvärvas genom att människonaturen ympar in "frukt-kvistar" i DNA-spiralens sammanhållande länkar, så kvista på det brådskar. Man kan hålla på och laborera hur mycket som helst, och titta i mikroskop på människans minsta beståndsdelar, MEN så länge som människans tarmsystem är belastat med slagg och toxiner av alla slag och av tradition och kulinariska kostvanor inlagrat oorganiskt material, kommer allt detta att avspeglas i vårt lidandestinna samhälle, där nya sjukdomar breder ut sig och föruttnelsens dimmor sveper in som präriebränder i våra fysiska kroppar. Jämför gärna detta med Sankt Antonii heliga eld, som främst drabbade människor och svin. Denna farsot fick namnet ignis sacer och framkallades av mjöldrygans gifter. Mjöldrygan är en parasit på rågen, som började odlas i Skandinavien först på 1200-talet.
Tarmsystemet är som en Anakonda (med en total längd på 8 - 10 meter!) som med förstoppande krafter sakta smälter de slaggämnen som finns, och lager av otaliga årsringar från dåtid och nutid sedimenteras som droppstensformade stalagtiter i mörka, fuktiga grottor där en gång våra förfäder hade sina riter. Så länge som tarmsystemet är i obalans eller kakafoniskt tillstånd, så länge kommer också andra sammanlänkade organsystem och nervsystem att vara i olag. Tarmlagen eller TARM kan stå för TrAnsition to Real Metamorphosis. Vulkansandrening påskyndar denna renings-process. Vulkansanden är en gåva till människan och själv tar jag den var och varannan dag.
Jorden är inne i ett kakafoniskt energitillstånd. Aldrig i människans utveckling, kanske inveckling, har det existerat så många olika sk sjukdomar.  Sjukdomar som är fysiska, biokemiska, nervrelaterade, åldersrelaterade, psykiska, sociala m.m. Tusentals diagnoser och sjukdomsnamn (ofta efter upphovsmannen som tex Altzheimers, Perkinsons eller Crohns sjukdom) har brett ut sig på vår planet. Vem vill ha en sjukdom uppkallat efter sig? Ära och berömmelse? Absurditet? JA! Den som hittar en liten skadlig sjukdomsframkallande bakterie eller virus eller kanske en komet får ju sitt namn uppkallat efter denna upptäckt. The Great New World? No! - The great absurdity!
För mig personligen så är hela den civiliserade världens diagnostänkande en absurditet. En diagnos speglar endast människans omedvetenhet om orsak och verkan. När människan når det ultimata energitillståndet av HARMONI existerar varken diagnoser, metamorfoser eller prognoser. Inte heller ränksmiderier.
Egentligen är ALLA sjukdomar inklusive ALLA former av cancer härrörande från tarmsystemet, som beror på människans levnadsvanor, där kosten spelar en avgörande roll. När vi börjar förstå detta enkla orsakssammanhang och radikalt förändrar människans levnadsvanor finns det hopp för mänskligheten, åtmindstone en del av mänskligheten.
Diagnostänkandet fyller på den paradoxalt skadliga BNPn med toxiska inlagringar som leder till civilisationens förintelse och självutrotning. Om man har en infekterad rot i sin am-al-gan-fyllda tand bör den tas bort helt och hållet. BNP ökar även med antalet "rot-fyllningar" och kvicksilver-stinna lagningar som görs. Det fanns en spansk kung som drog ut alla sina tänder för att slippa problem med dem. Om man tar bort tänderna skulle ju köttätandet försvinna och lätta gomtuggande frukter och bär skulle återstå. Kanske den kommande kometsvansen kan ge människan en ny avans, eller en frihetens DANS. Det förekommer ofta i vårt moderna samhälle kirurgiska ingrepp för att avlägsna angripna organ i tron att man avlägsnat problemet. Detta är bara uppskjutandets kranka blekhet som leder till ökenutbredning och stek-het. Det som behövs är en NY livgivande energi som regenererar och återställer balansen.
När Newton fick äpplet i huvudet och kom på "tyngdlagen" (gravitationen) så var det bara ett litet steg till kunskapens sanna väsen. Jag menar att det ultimata vore att komma på att detta fallande äpples budskap var: "Frukter skall vara din föda och inget annat". Tyngdlagen var ju bra att få veta, men att upphäva den går endast för den som äter fallfrukt, dvs mogen frukt som faller av sig själv i våra händer. Hur många frukterianer har det blivit på jorden efter Newtons gravitationslag? Tvärtom har gravitationslagen + andra vetenskapliga upptäckter gett upphov till överbefolkning och över-viktiga människor, dvs strävan efter det viktlösa tillståndet har fått motsatt effekt. Enligt min mening är 90 till 95% av jordens befolkning överviktiga. Denna jordiska och fysiska övervikt strider mot harmonins naturlagar och resultaten ser vi var vi än vänder oss i vårt samhälle, där nu våldet håller på att kulminera.
För att upprepa mig: Shakespear sa, - "I am a heavy meateater and I am well aware that this will harm my wit" (jag är en tung köttätare och väl medveten om att det skadar min begåvning). Shakespear står för "skaka päron", så han var nog frukterian i själ och hjärta. Nyligen har det förmedlas i media att skolungdomar som äter mycket bladgrönt och grönsaker får bättre betyg. Det börjar hända saker i vår civilisation och min förhoppning är ju att vår skräpmat-kultur, cocacola-industri och all hamburger- och donuts-tillverkning på störten, skulle gå i graven och ersättas av "frukt-ans-värda", energiuppbyggande industrier med målsättningen att skapa harmoniska och sanna enhetsmedvetna människor.

                            DET ENHETSMEDVETA ENERGIFÄLTET KAN ENDAST UPPNÅS   GENOM ATT SKAPA HARMONI (NO HARM) MELLAN KROPP OCH SJÄL.

Civilisationer kommer och går i ett växelspel av ordning och kaos. Detta har ju hela vår gemensamma historia gett klara besked om. Jag har kommit på (EUREKA!) varför vi snart har besökande kometer och andra planeter som närmar sig jorden och lägger sig i någon sorts närkommen enhetslinje med jordkroppen.
Det beror på att VI ska göra KOMETKARRIÄRER. Energin följer tanken och dessa storheter manifesteras sen i fysiska former, för att upprepa mig. Min kometkarriär ar att göra ENERGIKARRIÄR för att uppnå ännu högre grad av renhet och harmoni. Som en "esoterisk arkeolog" som jag är, är detta den stora utmaningen för mig. Sen att det kan bli andra traditionella karriärmöjligheter för mig är inget hinder på VÄGEN mot den ultimata friheten. Jag måste ju för tusan vara jordad också.
 
RUBIKS KUB
Ett 3-dimensionellt mekaniskt 4-sids-pussel med färgerna rött, gult, blått och grönt. I utgångsläget har alla rutorna på en kubsida samma färg. Efter att, "slumpvis", vridit sidorna, blandas färgerna. Vitsen är att på så få vridningar som möjligt och på så kort tid som möjligt återställa kubens utgångsläge. En Rubiks kub kan ha 43 252 003 274 489 856 000 eller 4,3x10^19 olika positioner, och som kan lösas med max 20 vridningar. Över 350 miljoner ex av kuben har sålts i världen, och denna kub var mest populär i början av 80-talet.
Från en oordnad mångfärgad skapelse kan man skapa ett enhetligt, icke blandat, mekaniskt pussel. Denna utmanande tävlingsform spelas fortfarande i vår nutid, dvs det harmoniska enhetsmedvetandet förutsätter att vi kan vrida och vända på alla färgfrekvenser till förstärkande färgskalor som skapar kvant-fysisk, - emotionella, - mentala, - sinnliga, - sociala och kvant-andliga SPRÅNG, där varje vridning i kuben eller människonaturen representerar en medvetandespiral. När nu mayakalendern upphör, vad händer då sedan? Ja, enligt min lekfulla kosmologi så kommer alla pyramidformade offer-tempel att vändas, så att spetsen är riktad nedåt och första trappsteget i Mayatemplet riktat längst upp, där den minsta spiralen startar i botten och största spiralen högst upp, m.a.o explosionsfasen avlöses av implosionsfasen, med ALLT vad det innebär. Delfinen ligger i äppelvattnet och kliar sig i huvudet i väntan på det som väntar i horisonten. Vad är det som väntar??
 
 
                               NÄR INDIVIDEN UPPNÅTT DEN ULTIMATA HARMONIN UTAN EXISTENS AV LIDANDE KAN MAN GE KÄRLEK TILL ALLT.
- Jaha! så du tror att du har kommit dit i din sk energikarriär då?
- Näää! Men jag närmar mig fruktens innersta kärnhus och ser det imploderade ljusskenet som finns i varje frö till en frukt. Genom att äta detta frö, blomma, bi-frukter, frukttillstånd blir jag den "frukt-ans-värda" människa som jag längtat efter i många liv, JA, för så där ett antal miljarder år sedan. Längtans tid är kommen.

Carpe Punktum  (som ni vet finns det karp-fiskar som är goda sim-mare).
Tord Lyseving

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar