tisdag 6 december 2011

LÖSNINGAR PÅ MILJÖPROBLEMEN

LÖSNINGARNA PÅ MÄNNISKANS EXISTENTIELLA FRÅGOR OCH MILJÖPROBLEMEN BLIR INTE BÄTTRE ÄN VAD MÄNNISKAN REPRESENTERAR FÖR ENERGITILLSTÅND.
Detta har jag upprepat till leda sen 80-talet, men skam den som ger sig. Är det så att miljardären Richard Branson skulle ge 25 miljoner till den som kommer med bästa energibesparingen? Han själv verkar vara en energislukare av stora mått med allt sitt lågprisflygande och uppköpta öar och annan lyxkonsumtion. Det är ju en smart affärsman som vet att hålla igång sin image och PR-apparat, och att använda sina pengar i syfte att driva på spelet i nutidens energi-slukande Kollosseum-spel, med guden Mammon som dirigent (med tummen upp eller ned-liv eller död), där tävlandet alltid leder till att någon vinner över andra. Detta på samma sätt som det paradoxala Nobelpriset, krutgubben Nobel som ville ge priset till de som bidrar bäst till mänsklighetens utveckling. Av alla hittills utdelade Nobelpris har det lett till INVECKLING i.s.f en kärleksfull utveckling, enligt mitt sätt att se det. Säg mig ett enda Nobelpris som lett till en kärleksfull utveckling mot harmoni och jag ska med lätthet motbevisa det. Antag att Richard Brenson skulle gå ut med att han blivit vegan, råkostare eller t.o.m frukterian, tagit bort sin lyxkonsumtion, rensat bort sin girighet och behov av att duga och tjäna mest pengar. Antag att han skulle bilda en stiftelse med enbart veganer, råkostare och ev frukterianer, som enbart är intresserade av att tjäna människan och Moder Jords hälsa, helt utan guden Mammon, och vars ande-mening är att få jorden att tillfriskna med sunda medel och metoder som leder till Den Sanna Välfärden. Ja, då skulle han inte behöva utlysa något pris och han själv skulle bli ett föredöme att räkna med och cancerns "gåta" och även andra livsgåtor, skulle vara lösta och inte lön-lösta.
 
FOTOSYNTESEN
Fotosyntesen är i olag pga av människans levnadsförhållanden. Fot-O-Syn-Tes står för mig för: Fot=Bas, O=Organisk, Syn=Synkroniserad, TES=Tanke, Energi, Struktur.
Fotosyntesen, enligt min egen definition, är i olag och disharmoni i människan själv och utanför i vårt yttre natursystem. Det inre speglar det yttre och vice versa.
De flesta traditionella forskarna anser att det är tekniken som ska rädda världen. Många menar numera att fler kärnkraftverk, energisnålare bilar, fler vindsnurror, solpaneler, mikroelektroniska kretsar, nanoteknik, gigantiska elektron-cyklotroner som ska KLYVA atomer i sina minsta beståndsdelar, resor till Mars, syntetiska mediciner för att "bota" olika sjukdomar osv osv ska leda till bättre villkor för människans utveckling och paradoxala välfärds-definition. En Inveckling måste Avvecklas för att få en SUND Utveckling.
DEN ENDA KÄRNKLYVNING SOM BORDE TILLÅTAS FINNS I FRUKTERNA MEN DÄR KÄRNORNA SKA ÅTERGÅ TILL NATURENS KRETSLOPP. DETTA ÄR ETT SÄTT ATT BEJAKA OCH BEVARA HARMONIN I BÅDE FOTOSYNTESEN OCH SYNTES-MODELLEN DVS SYNKRONISERAD TANKE, ENERGI OCH STRUKTUR. DET ÄR INTE SVÅRARE ATT BERIKA SIG MED KÄRNFRÅGOR OCH SVAR ÄN ATT ÄTA EN FRUKT. DEN SOM ENBART ÄTER FRUKT HAR "ALLA" SVAREN SOM I ETT SKAL. 
Vilken utveckling skulle du vilja ha? A: En person är blandkostare, dvs äter allt utan tanke på konsekvenserna. Han är uppfinnare, forskare, har ett forskarlag bestående av framstående forskare med en "mental intelligens" utöver det vanliga. Forskarlaget får statliga och privata bidrag för sin forskning. De har funnit en teknisk lösning som inte leder till några större utsläpp av föroreningar. De har flera vinstgivande patent. Tillverkningen av dessa tekniska produkter och alla ingående komponenter är däremot mycket energikrävande. Trots att den energi som utvinnes ur denna teknik är större än den energi som tillförs är hela kedjan av produktionsprocessen mycket energikrävande, alltifrån brytning av mineraler, transporter, förädling och tillverkning. I forskarlaget finns en person med diabetes, en med prostatacancer, en med allergier, en som inte tål solen, tre med återkommande förstoppningar och en med begynnande MS. Trots alla deras egna problem är dom framgångsrika och tjänar gräsligt mycket pengar. Riskkapitalister dras till denna skara av "mental-intelligenta" forskare och gruppen utökas och fler blir anställda för att ta fram de "energisnålare" produkterna. De har även börjat med genmodifierade grödor. Detta är kapital- och energikrävande verksamheter, men sysselsätter mycket folk i hela produktionsledet från ideplanet till färdig produkt.
Om jag äter ett äpple och ger tillbaka kärnorna till jorden växer ett nytt äppelträd upp. Om en köttrest kastas ut i naturen kommer spyflugorna. Associera till Sartres "Flugorna". 
Sartre tog inte emot Nobelpriset, han nobbade det av en anledning som jag fullt och fast kan förstå. 
Varför "misslyckades", enligt min mening, det enormt stora växthus-forsknings-projektet i Arizonaöknen, Biosphere 2 (konstruerades mellan 1987-1991)? Svar: Därför att forskarna var allätare/blandkostare, med djuruppfödning, fiskodlingar m.m som var både energislukande och sjukdomasframkallande. Harmonin inuti människorna, mellan människorna och mellan människa och natur saknades. Konkurransen mellan olika forskare leder alltid till dispyter om "vem vet bäst". Antag att endast råkostare, frukterianer skulle delta i detta gigantiska långtids-forskar-projekt så hade utfallet blivit betydligt mer givande, på alla plan. Om man ska optimera ett forskningsprojekt för att få bästa utfall av harmoni mellan människa och natur måste levnadsvanorna vara helt befriade från djurdödande, kokt, stekt eller uppvärmd föda. Nu är det ju så att ALLT är relativt och inte optimalt i vår paradoxala värld, vilket betyder att vi alla har det vi förtjänar, individuellt eller kollektivt. Vi behöver DELFI-NER i nord och syd, jag menar en massa ORAKEL från NORDEN.

ORAKLET I DELFI
Dags att införa nutidens Orakel! Vem kan identifieras som Krösus i dagens Värld? Är nya Krösös en sorts Barack? År 546 f.Kr gick Krösus, omåttligt rike kungen av Lydien, och fick vägledning av oraklet. Han ville veta om det var rätt tid att kriga mot perserna och han fick veta att ett stort rike kommer att falla om han tog sig över gränsfloden Halys. Segerviss drog Krösus ut i krig men det visade sig att det stora riket som skulle falla var hans eget.
År 392 e.Kr tystnade oraklets röst för alltid i Delfi, eftersom oraklen valdes bland unga , ogifta bondflickor, som av den kristne romerske kejsaren Theodosius ogillade oraklets hedniska rötter. Kejsarnas tid är förbi men inte "makthavare". Varför gå över ån efter vatten? Varför gå över oljefält efter energi? USA är specialister på att, militärt, gå över "åar" av......för att tillfredsställa sina egna behov. Vem är Krösus i vår moderna värld? Vilka riken kommer att falla pga av storhetsvansinnig girighet? Alla riken med KRÖSUSAR kommer att falla.
Nutidens "Orakel" ser jag som en andlig gruppering som står över allt politisk maktspel och marknadsekonomiskt företagande, dvs en grupp mycket andligt upphöjda, omutbara, osårbara och harm-oniska individer vars kraftkälla är gruppens enhetsmedvetande i ett energifält av tankeformer som kanaliseras från högre dimensioner.
Om vi i vår politiska värld skulle rösta för en "Ny Maktstruktur" med en "Orakel-grupp" som står över alla politiska partier och partiledare så skulle orakel ske på denna planet.
Vi behöver detta nu i Sverige. Styrningen ska vara från Orakel-gruppen, ned till politiska partierna som väljs av folket. Detta garanterar frihet från korruption, girighet och dyrkan av guden Mammon i sin helhet. I en nära framtid kommer det inte att behövas politiker som skolas i olika ungdomspartier. Vad som kommer att behövas är personer i ledande ställning som representerar harmoni och hög andlig utveckling. EU ska inte styras av politiker utan av ORAKEL.
Saab-affären speglar politikers oförmåga och dåliga "magkänsla", som i stället borde heta ki-energi (energipunkt som ligger 2-3 fingrar under naveln). Redan från början insåg jag vad som skulle hända med Saab samt att jag inte litade en sekund på den ryske skurk-oligarken Antonov. Riksgälden med Bo Lundgren (f.d moderat partiledare) visade i en utredning att "inget talade emot Antonov som ny ägare i Saab, vilket även IF-metalls ordförande Stefan Löfven som ville släppa in Antonov som ägare. Alla dessa naiva utrednings-dribblare och JA-sägare till Guden Mammons lakejer har tydligen förlorat sin Ki-PUNKT ( Ki-energi) och sanna "magkänsla". Tiden är inne för Orakel med sann Ki-energi samt både emotionell och mental intelligens. 
SLUTSATS
Vår tid behöver Nya Orakel som är förebilder för Den Nya Människan och det nya samhället, där välfärd och lycka inte definieras genom konsumtionsökning och BNP-ökning, 
utan genom levnadsformer som leder till FRIHET från allt vad lidande och sjukdomar heter, som i sin tur leder till ett minimalt energibehov. Vi behöver således människor som är förebilder till Den Nya Människan i harmoni. Detta är av NÖDEN påtvingat från Moder Jords frusna tårar i Norr som i Söder, som sakta men säkert smälter i hennes våg-utbredning.

Lev som du vill låt girigheten gå till spill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar