fredag 5 oktober 2012

KOCKARNA - DAGENS MODE-STJÄRNOR ?


Just det! Stjärnkockar utbildas på löpande band. Kokböckerna flödar där bokförlagen är som blodiglar på den kulinariska kulturkroppen. Javisst ja, blodiglar användes ju förr i botande syfte i brist på annan hälsosam kunskap. Å tusan, det kommer visst ut nästan en kokbok om dagen i Sverige.
En stjärnkock måste ju bara göra en kokbok. Alla kockar ser jag, som sagt, som gravkockar och kokböcker är inget annat än grav-böcker.
Dom skapar definitivt inga stjärnor, i min värld.

Recept, recept på löpande band. Med 20-tal ingredienser kan man enligt matematiken göra miljonals kombinationer, dvs no ending story.
Om jag skriver recept som resept, står RESEPT för RE (ÅTER)-SEPTISK = Åter Livshotande form av Sepsis (=septisk chock). Googla på kamrat du vet att.....

Alla kockar hjälper till med Pottenger-effekten, halleluja, ave Maria, madre Mia.
- Näää, nu får du ge dig glädjedödare. Livet vore grått och tråkigt utan krögare och konditorer, kan du inte glädjas åt deras kreativa skönhetupplevelser,
med konstnärlig utformning till gommarnas sinnliga smakupplevelser som alla deras resept och receptorer ger upphov till?
- Absolut inte, my sweety-friend. Men jag kan ge kärlek till all denna resept-röra eftersom jag älskar Pottenger-effekten, p.s.s som jag kan ge kärlek till 
alla frossande miljonärer, som unnar sig mat och dryck på de dyraste matställena. Vår planet-befolkning måste minska, så kockarna och deras utbredning 
ingår i den gudomliga planen, och är ett redskap för att snabbt minska det kollektiva lidandet genom....ja, ni förstår nog. Vår statsminister lär ju ha en 
stjärnkock med sig när han reser till Bryssel, kanske han även där äter tryffel. Han lär också gilla varmkorv, folkets politiska korv. Kanske han inviger Globens 
nya korv-nisch där dom ska demonstrera hur 100 korvar blir till, se DN 29.9. 
Pottenger-effekten är satt i system och konsekvenserna ser vi nu mer och mer av, till läkemedelsföretagens fromma och vinst-rike-dom. Ja, ja karma-domen blir hård.
- Vad då för konsekvenser och vad är Pottenger-effekten?
- Jag orkar inte upprepa detta sweety.

I DN 29.9 kunde man läsa om att "Korven ska lyfta Globen, korvrevolution och gigantisk nattklubb". Att tidningarna går på detta, alla borde sluta läsa
tidningar, som bara letar efter scoop och tär på våra skogar. Det står även att kockarna är vår tids rockstjärnor. Heja! Heja! Pottenger-effekten. 
Låt självutplåningens timme slå, och alla moderna "kamikatse-piloter" över ruinens branter gå, låt även tidsandan gå i stå. 

Ove Thörnqvists varm-korv-boggie har en renässans och kommer att lyfta "den kulinariska kultur- globens kupol" till lidandets ultimata amplitud. 
Vilken korv-kultur-revolution kan vi inte vänta oss. 
- Måste du ta glädjeämnen från folket?
- Näää! Give the people what they need förtusan, no danger on the roof sweety.

WHISKY
Jag har många gånger hävdat, kanske till leda, att sprit och kött hör ihop som ler och långhalm, dvs det är bra att dricka sprit så länge som man äter kött.
Nu ska ett "whiskyspel" lanseras, ett sällskapsspel som omfattar 400 frågor om whisky. Dom säger att whisky bara blir roligare ju mer man lär sig.
I min ungdom lärde jag mig att whisky kommer av det gaeliska uisge-beatha, som betyder livsvatten??? Det är ett brännvin berett av röktorkad malt som 
sedan lagras på ekfat. Numera finns ett flertal whiskytillverkare, som bekant, även i Sverige. Mackmyra har tex fått lysande internationella utmärkelser.
Nu när köttkonsumtionen ska frälsa världen så borde ju whisky-aktierna gå upp i rök, näää jag menar gå upp som en raket i rök.

Grisfläsk har blivit en guldvara i Kina, och där är fläskkött en basvara. Svenska grisuppfödare vädrar morgonluft, men de svenska grisarna räcker inte långt
till alla kineser. Bra exportinkomster för Sverige att spä på den krampaktiga BNPn med. Mitt förslag är att fläskköttet beskattas maximalt och att dessa 
statliga inkomster går till grönsaks och fruktodlare, kanske även till solkraft. Ta för tusan bort momsen på allt vad frukt och grönsaker heter. I början av 90-talet 
hade jag kontakt med en dansk politiker som tyckte min idé om momsbefrielse av grönsaker och frukt var strålande. Han tog upp detta i Danska Tinget. 
Vad det blev av detta i deras riksdag vet jag ej. Fröna blev i alla fall sådda. Varför finns det inte lyhördhet för detta i Sveriges Riksdag????

Whiskytillverkaren Mackmyra borde gå ihop med grisuppfödarna ty dom borde ha en omättlig marknad i kina, eftersom kött och sprit bildar en allians i balans.

Heja Sverige, den blå-gula flaggan har vind i korset, där Jesus är fastsydd. till toner av biktande gråterskor och där alla kan få syndernas förlåtelse, ty 
kärleken har inga gränser.

Må som du vill, låt oblaten bli en varmkorv och vinet bli till whisky i den helige andes namn.

1 kommentar:

  1. Momsfritt på frukt och grönt! Det krävs nog anarki för att uppnå det är jag rädd :( Men skam den som ger sig :)

    SvaraRadera