onsdag 25 maj 2011

Oneness

Nedanstående text kan vara gångbar i en pjäs av något slag.

- Vad kan den "flummiga" Oneness-rörelsen bidra med i ett enhetsmedvetande?
Om man delar ordet Oneness kan det bli One=en och Ness=landtunga dvs det kan stå för En Landtunga eller att alla talar med en "TUNGA", kluven eller hel?
Att hålla händerna på folks huvuden, offerceremonier med mjölk och tofflor, indiska ritualer med högljudda utlevelser och att gå in i tystnad (mauna) och koppla upp sig till en "frälsande indisk guru", som, i sin lugna vrå av världen, reciterar ramsor av kärlek och enhet och ger folket vad de behöver dvs give the people what they need, a good, blessing business of least effort. Detta har ju ingenting med traditionell beprövad vetenskap att göra. "Flum-i dum-heter".
Tusentals människor i Sverige och i andra europeiska länder praktiserar sk deeksha, med bl.a handpåläggning på hjässan. De går kurser i det indiska "templet" Oneness University för att bli sk Trainers, lagledare i vad? Att öppna Tredje Ögat eller att förbereda människan för alla katastrofer eller hjälpa människor till ett uppvaknande till ett högre medvetande?
Du med din "frukt-ans-värda" begåvning kan väl svara på det?

- Så sant, så sant min "icke flummige" vän. Jag ska med min "frukt-ans-värda" begåvning försöka ge en analys av allt du sagt.

- Bara du nu inte krånglar till det med alla dina långa haranger till analyser. Jag behöver ett kort och tydligt svar.

- Ok då, jag säger som Einstein: "Imagination is more important than knowledge", finito.

- Nää, det får vara måtta på hur kort det får vara. Jag ber om och innerligt önskar en längre analys och din tolkning på vad som är på gång med vår planet.

- Okej då! Du känner till den här vetenskapligt skolade Mayakalender-snubben Calleman?

- Ja, ja, jag har läst en del av hans artiklar och han är väl OK med sitt Mayakalender-kör, men han kommer inte loss ifrån sitt präglade vetenskapliga språk. Han skulle behöva "damma" av sin skolistiska tillhörighet, sluta att vara "vetenskaplig" och bli mer vetskapligt humoristisk. Men han är ju Oxe så han tycker väl om att vara i sitt "stall" och idissla.

- Hörrudu din retprick, nu är du inte snäll. Calleman skriver bra och tankeväckande saker om Mayakalendern och beskriver de olika Undervärldarna (trappstegen) på ett sätt som får oss att tänka efter.

- Tänka efter vad då? Var finns hans humor i all denna mayanska vetenskap? Ja, ta hans senaste om "The Third day of the Ninth Wave (Universal Underworld) and the World Oneness Revolution".

- Vad katten menas med Oneness Revolution? En revolution med "En Land-Tunga"?

- Jo, hela Onenessrörelsen går ut på att skapa ett Enhetsmedvetande eller kanske Enighets-medvetande nu på Nionde Trappsteget i vår utveckling eller kanske inveckling.

- Och det ska gå med hjälp av allt det som jag räknade upp i början?

- Ja, det är bara en del av det hela, men målet är egentligen att uppnå Den Stora Friheten hos var och en. Vem vill inte det?

- Okej, jag är fortfarande med i loopen, men Calleman menar att Mayakalendern ska upphöra att gälla från den 28 okt nu 2011, än sen då? Ska Jorden upphöra att gälla då eller vad kommer istället?

- Än är inte undrens tid förbi min käre vän, och inte heller "undergångarnas" tid, inte heller konspirationsteoretikernas tid är förbi, inte heller katastrofernas. Vi lever i en spännande tid med all denna kakafoniska soppa, som smakar beroende på vilka kryddor man använder vid tillredningen. En rå köttbit smakar inte gott om den inte hängs väl, steks, saltas och kryddas.

- Varför ska du hänga upp dig och associera på köttet när vi ska avhandla Mayakalendern?

- Därför att detta köttstycke INTE leder till Oneness Consciousness. När köttet är borta från våra matbord kan vi börja manifestera Conscious convergence in harmony.

Ok, back to scratch eller back to nature. Jag ska bara kortfattat översätta vad Calleman skrev i sitt senaste internet-brev:
"Således, enhetsmedvetande-fältet som bärs av den Nionde Vågen tillåts inte i ett system där människorna ger sin makt till valda politiker under tex en fyraårs-period. En djupare frihet baserad på suveränitet hos alla själar efterfrågas nu. Ytterligare, så kommer Enhetsfältet av medvetande inte att tillåta ett traditionellt ekonomiskt system där makten hos tryckta sedlar bestämmer vilka aktiviteter folk ska spendera sina liv på/med. En del anser att kollapsen av dollarns värde kommer att äga rum under den Femte Natten (18 aug - 4 sept)."  Callemans egen tro är att det inträffar stegvis under Dag 3, 4 och 5, vilka infaller under perioden maj till aug 2011. Jag tycker själv om trestegs-raketer in slow motion även om jag skulle önska snabba ryck just nu.

Calleman skriver även: "Yet, this definition of oneness does imply that a world of oneness cannot be created without a practical collective effort".
Denna kollektiva ansträngning kommer att innebära nöd-vändiga förändringar av våra levnadsvanor till ett hushåll utan kokning, stekning eller värmebehandlad MAT.

- Nu är du där med din mat igen, det finns väl annat att fokusera på, själen tex?

- MAT står här för Microcosmic Alert Transmutation. Oneness är ett Ok ord men jag föredrar Harmoni som för mig står för No Harm. Meat is harm, fruit is no harm. Den enkla sanningskraften har talat, Ugh! Det gamla ordet EVOLUTION transmuteras eller stöps om till LOVE-UNION.

MÄNNISKAN STÅR NU INFÖR ETT LIVSVAL MELLAN TRADITIONELL KONTINUITET I EN EXPLOSIV TILLVÄXT-KONSUMTION SOM LEDER TILL DESTRUKTIVITET OCH LIDANDE ELLER EN HELT NY VÄG MED HÄLSOBRINGANDE SOLKURVOR MED EN KONSUMTION DÄR VARJE KONSUMERAD ENHET LEDER TILL EN KÄRLEKSFULL MEDVETENHET OCH HELHET.  

Min gamla TES: "Renhet, Skönhet, Enhet och Helhet för Den Nya Människan, förlöses på Jorden ur den Kärleksfulla Medvetenheten", står sig bra i dessa tider av olika slags uppvaknanden. Jag vill påminna om eventet "Rå föda under augusti månad", som jag hoppas att vi får många delaktiga i, se länken:

http://levailjuset.blogspot.com/2011/05/att-leva-i-samklang-med-naturen.html


Må väl, simma som en säl, bli ingens träl utan en gladlynt fri-dansande själ. När alla dina önskningar blivit uppfyllda kan du ta ett jordiskt Far-väl...

Carpe Punctum!

Tord Lyseving

2 kommentarer:

  1. Hi hi! Det här var det roligaste du skrivit på länge! :)) Puss,puss!

    SvaraRadera
  2. PS. Hur vågar du göra narr av oss deekshagivare - vet hut!!!
    GRRRRRR.......!!!!

    SvaraRadera