lördag 26 november 2011

FRAMGÅNG

En del säger att "framgång bygger på risktagande" och "bästa resultaten nås med god riskhantering" och att riskhantering är ett mentalt fenomen".
För mig är Framgång som bygger på FRISK-TAGANDE. För att upprepa mig. Om jag enbart äter kokt eller stekt kött så tar jag en stor risk att dö i någon sjukdom och i förtid. Den som enbart äter kött men dricker öl till, minskar risken att dö i förtid eftersom riskspridningen blivit större och kombinationen minskar den destruktiva kraften som finns i enbart köttätande. Pardoxalt råder samma förhållande om man dricker vin eller sprit till kötträtterna. Kombinationen är given och polariteten, per automatik, skriven.
Om jag äter blandkost med hundra olika produkter, så har jag spridit mina risker bland flera ingående "närings-källor", vilket leder till en riskspridning. Denna kakafoniska riskhantering är, enligt mitt sätt att se det, inte fritt från risken att drabbas av en sjukdom, men mindre än vid enbart köttätande eller köttätande med öl, vin eller sprit. Energiförbrukningen av dessa levnadsvanor med blankost är emellertid mycket energislukande. Därför har vi den energikris som vi nu kan se i vårt samhälle. Detta borde stå klart för var och en i den nutida medvetandeutvecklingens frekvenshöjande. Riskspridning är således bra för hälsan, relativt sett. Många anser fortfarande att "bara man äter lite av varje så klarar man sig". En del anser att det "bästa" är att äta många olika saker för att få i sig näring från flera källor. Ett traditionellt sätt att gardera sig, och detta i brist på: 
Real insights of How to chose and Combine Food to make the Life easy and Harmonius to reach the Optimal state of Freedom. 
Antag nu att vi vet att enbart frukt-och bär-ätande är det mest kärleksfulla och minst energikrävande födan, som inte riskerar att leda till några som helst krämpor eller sjukdomar. 
Då har plötsligt riskhanteringen hamnat i ett dödläge, dvs vi har inget behov av riskhantering eller riskspridning i detta exempel, eftersom riskerna är som bortblåsta. Det är således riskfritt. Är detta ett mentalt fenomen? Att det är ett fenomen att VETA att enbart fruktätande inte kan leda till varken näringsbrister, krämpor eller sjukdomar av olika slag anser jag vara fenomenalt och i allra högsta grad även mentalt. Om en kristallklar insikt och förståelse om orsak och verkan manifesteras så är det givetvis även ett mentalt fenomen. 
Eftersom jag tror på min egen SYN-TES-modell (Synkroniserad Tanke, Energi, Struktur) så ligger alla mentala tankeformer på ett högt plan MEN ovanför dessa ligger den Andliga Aspekten pss som rymdens VACUUM är en förutsättning för planeter, kometer, solar, meteorer och andra himlakroppar samt även för liv på Jorden. Vacuum definieras som frånvaron av materia och om trycket är tusen gånger lägre i ett medium än atmosfärstrycket så uppstår ett vacuum. Om det nu inte existerar någon materia i ett vacuum så finns ej heller någon död eller liv i detta tillstånd-eller? 
Igen: Polariteter, materia och icke-materia. Tänk om Universums "själsrum" är ett Vacuum, som vaakar och dirigeerar över oss alla jordvarelser, på alla jordvarelse-planeter?

Att placera olika maträtter i ett vacuum borde således även vara riskfritt, dvs fri från risken att ruttna. En självklarhet är följande: Om en fabrik eller en mänsklig cell är förorenad av slaggprodukter, toxiner, tungmetaller, skadlig strålning, skadliga bakterier och virus eller kemiska produkter, bäddar man för konkurs. Det finns massor av historiska exempel på detta. Föroreningar ökar risken för att ett företagande ska, förr eller senare, komma att utplånas. Detta betyder enkelt uttryckt att en köttfabrik går tidigare i konkurs än en fabrik som tillverkar spritprodukter. Just cause and effect. Militanta veganer är bara ett symtom på det energislöseri vi håller på med, samt de självdestruktiva levnadsvanorna.
Om en mänsklig cell är helt ren från föroreningar lever cellen för evigt. Detta har en nobelpristagare visat i sitt laboratorium. Jag har glömt vad han hette, men det spelar ingen roll eftersom jag anser att påståendet håller. Det bekräftar bara min egen syn på det eviga livet. Vare sig det är en cell, fabrik, samhälle eller nation så är graden av frihet från destruktion beroende på människans levnadsvanor, där renheten i cellerna spelar en avgörande roll. Man kan sitta i ett pråligt Slott ellerTempel och be och rabbla mandalas eller mantras i evigheter för att önska sig fred och hälsa på jorden, MEN! om inte alla dessa "böner" utgår från rena "CELLER" blir det som att kasta avfall i motvind, för att spetsa till det.
Om medlemmarna i greenpeace, med sitt nya "attackfartyg" angriper utfiskande trålare för att hindra deras framfart och medlemmarna själva äter fisk eller blandkost så "binder man ris åt egen RYGG". Jag menar att det bästa utgår från individen själv och de levnadsvanor som hon representerar. Har tex kärnkraftmotståndarna bidragit till färre kärnkraftsverk i världen? Det är människans förändrade levnadsvanor som BÄST påverkar människans utveckling till förädlade "produkter" och sk VÄLFÄRD, så att energibehovet minimeras.

ALZHEIMERS SJUKDOM?
För mig är det helt absurt att uppkalla en sk sjukdom efter en upptäckare eller forskare. Om fru eller herr Olsson får Alzheimers sjukdom så borde det ju vara Olssons sjukdom.
Samma sak gäller tex Perkinsons sjukdom. Jag skulle inte vilja ha en sjukdom uppkallad efter mitt namn-no way! Jag har i många år hävdat att ALLA sjukdomar beror på våra levnadsvanor där kosten spelar en avgörande roll. De som forskar i Alzheimers sjukdom menar att för att förstå denna sjukdom måste man ha vissa grundkunskaper om hur hjärnan fungerar. Oki doki, det är nog bra. I dom fina forskarsalongerna med läkemedelsföretagens supportande och mycket lönsamma medicinframställning är det ju rumsrent att forska om hjärnan och dess olika funktioner. Man tar röntgenbilder och ser nervceller, synapser, myelinskidor, hjärnplack, öar av dittan och dattan mm. Forskarna formulerar ett akademiskt språk med ett vetenskapligt ordflöde som upprätthåller en gammal anakronistisk akademisk tradition. För att holistiskt förstå orsaken till ALLA sjukdomar måste man börja med människans levnadsvanor där kosten är helt avgörande. Våra kostvanor, jag menar era kostvanor, leder till ett tarmsystem med så mycket föruttnelsebakterier och andra gifter som slår ut olika kroppsorgan och celler överlag, och när måttet så att säga är rågat, finns ingen "blod-hjärn-barriär" i världen som klarar sig utan dramatiska konsekvenser. Jag menar att hjärnan tar skada av vad vi äter och tarmsystemets tillstånd. Vad jag vet finns inga doktorander som forskar i tjocktarmens tillstånd och dess kopplingar till det Autonoma nervsystemet och övriga organ. Sambanden finns, men det verkar inte intressera varken forskarna eller de som framställer sk mediciner.
Det som förvånar mig är att människan, trots hennes kakafoniska matvanor, kan leva i 60,70, 80, 90 och ibland över 100 år. I kosmisk tid är det ju som en knäpp i rymden.

Två företag har fått ett överskott på 33 (11+11+11 i år) miljoner kronor. De vill placera dessa pengar med riskhantering och riskspridning. Hur ska dom göra för att detta överskott ska generera det optimala för företagen? Det ena företaget placerar 1/3 av kapitalet i tids-bundna obligationer med "garanterad" utdelning på 30%, i ett skatteparadis utomlands. En annan tredjedel placeras i ny produktutveckling som kräver mer energi och en nyanställning. Kvarvarande tredjedel, dvs 11 milj. delas ut till aktieägarna dvs inte till de anställda.  
Det andra företaget satsar 1/3 på ny mänsklig och teknisk energi, hälsa och för de anställdas medvetandeutveckling, 1/3 satsas i en reservfond och sista tredjedelen satsas på kulturella aktiviteter och en stiftelse som handhar konstnärlig utsmyckning och ett pris som kallas för "The Noble Price", där priset ska gå till den som bidrar bäst till individens och företagets välfärd, hälsan och kreativiteten hos de anställda. Vilket företag bidrar bäst till Den Nya Välfärden??
Att placera pengar i sk skatteparadis för att undkomma skatt bidrar till ökad girighet och snabbar på konkursen i det ekonomiska systemet. Om en företagare blivit mångmiljonär på skattebetalarnas bekostnad , och flyr undan till skatteparadis, så kommer detta dåliga karma att slå tillbaka med förödande krafter, såvida inte kapitalet återtas och används i företagets produktiva syfte och "nobilitet".

NÄR MÄNNISKAN ÄR REN EXISTERAR INGEN EKONOMI UTAN BARA ETT "MEDVETANDE-KAPITALISTISKT" SAMHÄLLE UTAN RISKER.

Må som du vill, låt skatteparadisen gå till spill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar