torsdag 28 april 2011

HÄXBRYGDER OCH KÄRLEKSMEDEL

Häxan står vid sitt stora lerkärl med en stor träslev och rör om i sin soppa. Hon har en lista i handen och kollar av att hon fått med alla ingredienserna. Hon läser högt:
- Spindelben, paddöron, grodlår, fladdermus-vingar, ormskinn. Hon skulle aldrig tillåta smakämnen och konstgjorda färgtillsatser (se E-tillsatser). Hon var för naturtrogen för det.  
Det sistnämda i en mer modern tappning som däremot gäller för den syntetiska, sterila, medicinska industrin. Den kemiska industrin sysselsätter så mycket folk så den kan vi ju inte störta i graven, även om vi av NÖDEN borde det. Än en gång: Politikers rädsla att förlora makten!
Jag ser dessa gamla blåkulla-häxor som de första Home-o-paterna dvs "medicin" med innebörden "lika botar lika". Vid sidan av lerkärlet står den svarta katten med sitt lilla lerkärl som innehåller samma ingredienser men tvekar att äta det, när han/hon plötsligt ser en mus springa över golvet och sätter efter i full fart. Katten föredrog visst levande föda. I hörnet av rummet står häxans kvast som hon brukar åka till Blåkulla med.
En äkta häxsalva skulle vara beredd på fett från lik av nyfödda barn eller hängda människor. Förutom bolmört skulle det ingå belladonna, spikklubba och dulcamara (Solanum dulcamara, bittersöta), alla tillhörande potatisväxternas familj, (detta finns att läsa om i Matts Bergmarks bok "Lust och Lidande Sth. 1968).  Bolmörtsfrön på glödande kol utvecklar en bolmande rök som framkallar yrsel och hallucinationer och inandas i större doser kan medföra döden. OBS! Det fanns även häxor som enbart tillredde dekokter på örter av olika slag.
Matts Bergmark skriver: "Under inverkan av denna rök som "häxorna" i forna tider drömde om de glada festerna i Blåkulla. Drömmarna var så påtagliga att de inte kunde skilja dem från verkligheten, och därför var bekännelsen om besöken i Blåkulla också många gånger ärligt menade". Vidare skriver han: "Om man gned sig med denna salva "i ändan" och stack ett kvastskaft mellan benen bar det genast i vinande fart upp genom skorstenen och till Blåkulla, där det under några timmar gick lusteliga till". Denna upphetsande, livfulla, spännande och tidlösa resa bröt mot den gråa vardagens bestyr. Att sen häxorna brändes på bål är en annan historia som det kanske borde göras en dokumentärfilm om, fast med en mer modern touch som kan ställas mot den "FRUKT-ANS-VÄRDE".

Häxorna har sina avkomlingar idag. Det finns gott om "flummiga, andliga Häxor" i vårt moderna samhälle. Det finns även gott om "Förtryckare" inom den etablerade sk Vetenskapen.
Kampen går vidare (jmf David och Goliat) i en "never ending story". Dagens häxor är inte talibaner utan inkarnerade Shamaner med en Andlig Livslust att hitta det osårbara, fria och eviga livet. Just det! En del har redan hittat detta SPÅR som man kan vandra PÅ-TÅR. Om jag får, jag spår, häxorna består, i en skepnad i ett hemlighetsfullt snår, där varje påtår av fruktsam grodd bör bli betrodd, i en cirkeldans mot harmoniernas fulländade och eviga kretslopp som nu på "Nionde Steget" sker i galopp, med Sol-strimmor av hopp. Sa den vita barnfiguren på templets högsta punkt där han hoppade med sitt gyllene och magiska rep. Han var så skicklig på att hoppa rep så han kunde, med vindens hastighet, snurra repet 3 gånger på ett HOPP, det gick snärtigt genom ljudvallen så han hamnade på en TOPP. Vilken TOPP? Tidigare i historien kunde man bara klara ett varv på ett HOPP. Explosion går mot implosion där denna sistnämda kraft lyfter och förenar i motsats till den förra med separation och diversion. Vem vill vara med och konvergera energierna?

AFRODISIAKA
Vad vore vår historia utan kärleksmedlen som hade för avsikt att förstärka begäret. Rus-till-stånd ska inte förväxlas med kärleksrus. Matts Bergmark skriver i sin bok: "Huvudingredienserna i de "folkliga" kärleksdryckerna var alltid menstruationsblod och svett, ibland också urin. Kärlekskakorna innehöll blod och hackade blygdhår". Jag känner fortfarande bara burrr när jag erinrar mig detta! Matts Bergmarks bok "Lust och Lidande" läste jag i min ungdom som en deckarroman och jag hade svårt att förstå människonaturen. Jag äcklades ibland över alla konstiga recept för att läka människan. Jag hade inte heller särskilt mycket över för häxornas Blåkulla-färder, men spännande var det att läsa om allt detta äckliga. Afrodite var ju kärlekens, kättjans och fruktsamhetens gudinna, men hon blev aldrig någon idol för mig. Tänk på att vi fortfarande, i vår tid, har tex potenshöjande medel som renhorns-och älghornspulver men även pungmedel från olika djur. Madre Mia! Why don't we ever learn?
Drottning Nefertite gav kärleksäpplen åt sin gemål och broder Amenhotep 1V. Kärleksäpplen är alrunans frukter och finns omtalad i Bibeln, Höga visan (som jag roade mig att läsa och kunde flera verser utantill som jag reciterade till min första fru) och i första Moseboken. Dessa äpplen spelade en stor roll i Jakobs äktenskap med de två systrarna Lea och Rakel.

SVENSK DOKUMENTÄR FRÅN 2010Filmen Underkastelsen. Fimaren Stefan Jarl undersökte sig själv och flera hundra kemikalier fanns i hans blod. Tänk om Stefan kunde följa upp denna film med en där han, efter ett halvår, har levt på enbart rå föda och frukter samt varje dag under denna tid tagit 3-4 msk vulkansand, så skulle det visa sig att han blivit av med det mesta av sina oönskade kemikalier i blodet. Vem kan förmedla detta till Stefan? En sak är att förmedla dramatiska skåde-spel, ett annat att VISA på lösningar och att man kan hantera det och skapa harmonier från kakafonier. 23 världsledande professorer berättar i filmen om mänsklighetens största hot. Från 1 milj ton till nu 500 milj ton kemikalier per år sen andra världskriget. Är det Nya Världskriget ett kemiskt krig? Ingen vet vad de 100 000 kemikalierna vi använder dagligen  påverkar vår tillvaro och hälsotillståndet. Små bäckar ger....................MEN! Vulkansand, rå föda och vissa andra neturmedel hjälper till att hålla flödena och människans kroppsvätskor i ett rent och harmoniskt tillstånd. Naturmedel minskar det mänskliga lidandet, syntetiska man-i-pulerade mediciner ÖKAR!

SURSTRÖMMINGSurströmmingens vara eller icke vara............. Trots Naturskyddsföreningens kritik som bl.a anser att Regeringen förgiftar befolkningen tillåts nu denna surströmmings-tradition.
Fisk från Östersjön får säljas trots att de har högre halter av Dioxin och PCB än EUs gränsvärden för fisk. Surströmming är levande föda dvs icke värmebehandlad, dvs jästa sillar i trätunnor. Surströmming och Durianfrukten har liknande dofter. How come? Enligt min mening är det mycket bättre att äta surströmming än annan stekt och kokt fisk eftersom surströmmingen har alla enzymer, fetter och andra näringsämnen i en högre grad av harmoni (no harm) än annan tillredd fisk. Detta kan jämföras med surkål och vitkål som kokats och tillretts. Surkål är pss som surströmming RÅ FÖDA som är överlägset det värmebehandlade, där alla enzymer dör och där fettsyrorna blir skadliga (transfetter) med andra näringsämnen som förstörs till en kakafonisk röra. Just cause and effect. Ett tips till surströmmingsindustrin är att lagra den jäsande sillen i vulkansandvatten. Sen kan man mäta PCB och Dioxinhalterna innan de burkas. Resultatet kommer att bli en positiv överraskning.

NATURMEDLENS VARA ELLER ICKE VARA
Inget ont som inte har något gott med sig. Antag att alla naturmedel försvinner pga EUs och omedvetna politikers rädslor och strävan efter makt, kontroll och monopol. Detta kommer att leda till en "svart alternativ VIOKRATISK marknad", där jag kommer att ingå som en av starka frontalfigurer. Denna, egentligen, vita, sunda, rättrådiga, orädda, kärleksfulla metvetna marknad kommer att frodas i den Nya Tidens Medvetna Lyckorike. Per automatik kommer den traditionella medicinska läkemedelsindustrin att falla som ett korthus eller på eget grepp. Det är vi gamla "flummiga" inkarnerade Häxor och naturläkare som med våra överljudshoppande, gyllene rep, blåser bort, med överljudsfart, alla skadliga läkemedel och manipulerande, medicinsk forskning. Denna process är redan på gång. Jag är själv ett exempel på INGA behov av varken läkare eller syntetiska, skadliga, biverkningsstinna mediciner. Om vi alla som vill åstadkomma radikala förändringar vill demonstrera MOT läkemedelsföretagens lobbyister och politikers tillkortakommande kan vi gå in för RÅ FÖDA, laddade med enzymer och kärleksfull medveten tankekraft, där det koagulerade Ljuset har sin minsta dödandets princip. Då deltar ni i den NÖD-VÄNDIGA fysiska och andliga  transformations-processen till ett bättre samhälle med osårbara människor. Jag menar förstås RÅ VEGETARISK FÖDA.
Vem ställer upp på detta?
Fram till 2033 (troligen förr) kommer naturmedlen att vara en tillgång för människor som föredrar den naturenliga VÄGEN, sedan försvinner alla sk kosttillskott, per automatik, eftersom KOSTEN med stort H (Harmoni) kommer att vara fullt tillräcklig för de flesta. Kanske får vi fortare en Viokrati ju fler förbud som Den Gamla Tanken levererar i nuläget. Det är VI, med de Nya Tankeformerna, som skapar den Nya Världen! Om politikerna hade ett bredare kunskapsfält skulle de aldrig förbjuda någonting som gett människan så många överlevnadsmöjligheter och att kunna ta sitt eget ansvar för livets hälsa och välstånd. Själv kommer jag att fortsätta att äta bara frukter och ta mina 2 msk vulkansand per dag. Vulkaner kan ses som "säkerhetsventiler" i Moder jords känsliga "hud". Om inte det funnits vulkaner med utbrott skulle dessa "inre spänningar" annars ge upphov till större sprickor och förskjutningar i jordskorpan. Med lite fantasi kan man likna vulkaner med termiternas "koniga byggnader", som har ett idealiskt temperaturförhållande pga av den struktur som dessa termitstackar är uppbyggda av. Någonting för Nya Tidens byggherrar att efterlikna.

Droppen Dripp och droppen Drapp satt uppå sin Nionde Trapp, då sa droppen Dripp till Drapp, - Ser du alla sköna naturmedel som växer där nere, frukter och örter i en färgsprakande blandning med DOFTER som får mina sinnen att glömma alla mina dåliga minnen. - Just det, sa droppen Drapp. Naturen är vår bästa läkare och nu när vi lärt oss så mycket om alla dessa medels undergörande egenskaper så ska makthavare förbjuda dom. - Lugn min broder Drapp, hav tröst ty dom kommer aldrig upp på vår Nionde Trapp och får njuta av denna sköna utsikt och alla de planteringar som vi nu har på den här nivån. - Vad du är klok min broder Dripp.

Frukthälsningar, med fortsatt användning av sunda och hälsosamma Naturmedel

1 kommentar: